Zonder kleerscheuren, mét bubbels

Vandaag vier ik een klein feestje. Een jaar geleden ging ik officieel als zelfstandig ondernemer van start. En dat voelt als een mijlpaal kan ik je zeggen. Want met name de weg ernaartoe was, in Coronatijd, best een achtbaan.

Het begon in maart 2020 met Corona. Niet dat ik ziek was, maar het werk liep wel enorm terug. Volkomen begrijpelijk dat opdrachtgevers zaken even on hold zetten, maar dat betekende wel dat mijn baan met de week onzekerder werd. Die baan waar ik al tweeënhalf jaar zó ontzettend blij mee was. Een nieuwe baan zoeken is op zich al een uitdaging, er één vinden waar ik net zo blij van zou worden en dat in crisistijd is bijna een mission impossible.

In mijn netwerk zag ik twee dingen gebeuren: er viel werk weg maar tegelijkertijd ontstond er nieuw werk.
Wat nou als….
• Ik dit nadeel om kan buigen in een kans?
• Ik mijn eigen bedrijf op kan starten?
• En ik daarmee hetzelfde geweldige werk kan blijven doen?

Hoe langer ik erover nadacht, hoe logischer die keuze werd. Een beter moment om voor mijzelf te beginnen ging er gewoon niet komen. Was dat buiten mijn comfortzone? Absoluut, kilometers zelfs, maar wat ben ik achteraf blij dat ik die stap toen gezet heb. Zoals één van mijn opdrachtgevers zei; ‘Iedere crisis biedt nieuwe kansen, jij pakt ze”.

Vandaag sta ik even stil en ben ik dankbaar: Dat ik dit superleuke werk voor fijne opdrachtgevers kon blijven doen. Dat ik dat nu al een jaar als zelfstandig ondernemer mag doen, zonder kleerscheuren. Voor de nieuwe dingen die ik elke dag weer leer. Voor de leuke nieuwe mensen die ik leer kennen. Voor al die dingen waarvan ik niet had gedacht dat ik ze ooit zou doen. Het voelt soms nog onwerkelijk om echt alles gewoon zelf te beslissen. En toegegeven: soms ook nog steeds doodeng. Maar hé; ik doe het wel! En het mooiste is dat ik iedere dag met heel veel energie en plezier aan de slag ga voor en met mijn opdrachtgevers. Mijn werk voelt niet als werken; ik heb mijn eigen werkgeluk gecreëerd!

Dus vandaag vier ik een feestje, met een fles bubbels proost ik op mijn bedrijf én op mijzelf!