The road to….

The road to. Mijn website bouwen

Is het je opgevallen? Oorverdovend stil was ik de afgelopen maanden op social media. Dat had een reden; achter de schermen heb ik, naast de werkzaamheden voor mijn klanten, keihard gewerkt aan het bouwen van mijn website. Ik neem je even mee in hoe dat proces is verlopen.

Bij mijn start als zelfstandig ondernemer in september 2020 had een website even geen prioriteit. Met een bedrijfspagina op zowel Google als LinkedIn en Facebook was mijn online zichtbaarheid voor dat moment prima. Toch ging dat knagen; wat is het eerste dat ik zelf doe als ik op zoek ben naar een product of dienst? Juist, toch die website!

Teksten

Het plan was snel bedacht, de uitwerking had wat meer voeten in de aarde. Te beginnen met de teksten. Echt úren schrijven/schrappen/herschrijven en dan nog niet tevreden zijn. *zucht*, oké, een ‘beetje’ een perfectionist ben ik wel. Ik had nóg wel een maand kunnen doorworstelen, maar het leek me slimmer om op zoek te gaan naar de juiste hulptroepen. Een bericht op LinkedIn zette mij op het spoor van Romy Veul. Na een interview aan de hand van een vragenlijst die ik vooraf had ingevuld, ging Romy aan de slag. Wat een verademing om dat stuk voor een groot deel los te kunnen laten, echt een aanrader! Binnen drie weken waren de teksten afgevinkt. Dankjewel Romy!

Foto’s

Next…… de foto’s. Met mijn telefoon kom ik niet verder dan selfies waar ik, naar mijn mening, meestal niet op mijn best op sta. Van de foto’s van Fotografie Lavinia werd ik de afgelopen jaren al een aantal keer wél heel blij. Dus voor mijn eerste echte eigen business-shoot hoefde ik niet te zoeken of lang na te denken. Een voorbespreking (lees bijkletsen), ter inspiratie wat teksten en het kleurenschema doorsturen en een datum prikken. De dag van de fotoshoot was in mijn agenda geblokt als een heerlijke dag me-time; ’s Morgens naar de kapper, lekker samen geluncht, en daarna aan de slag in de studio en op locatie in en bij het Gouwebos en bij mij thuis. Van het resultaat word ik iedere keer weer vrolijk. Dankjewel Lavinia!

Bouwen maar

Daarmee had ik alle benodigdheden om van start te gaan met het daadwerkelijk bouwen van mijn website. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan…… Iets met stenen en ezels; dat gaan we dus niet doen 😉.

Het bouwen helemaal uit handen geven wilde ik niet. Niet omdat ik dat niet vertrouw, maar omdat ik zelf meer inzicht wilde hebben in hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Een stukje opleiding dus, waarmee ik mijn opdrachtgevers ook weer van dienst kan zijn. Voor dat stuk opleiding heb ik collega-VA Nicoline’s Office ingeschakeld. Ik geloof niet dat ik ooit in één dag zoveel geleerd heb! Letterlijk van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan de slag. Dat laatste was niet gepland, maar we waren zo lekker bezig dat ik uiteindelijk zelfs aan mocht schuiven voor het avondeten, zodat we daarna nog even door konden. Wat een luxe om na zo’n intensieve dag niet zelf te hoeven koken (thanks Edwin)! Met alle informatie uit de workshop kon ik zelf aan de slag met de rest van de website. Voor de vraagtekens hebben we nog een paar keer uitgebreide zoomsessies gehad en ook daaruit heb ik weer veel waardevolle input gekregen. Dankjewel Nicoline!

Trots!

Dan is het nu dus zover dat ik trots, nee SUPERTROTS, kan zeggen dat mijn website klaar is (voor zover een website ooit klaar is) én live staat. Ik vond het een geweldige ervaring, zowel de weg er naartoe als het daadwerkelijk live zetten van mijn eigen website. Had ik al gezegd dat ik trots ben???

Nu je hier toch bent: Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, dus klik nog even door en lees meer over mij en wat ik voor jou kan betekenen. Heb je verbetersuggesties? Werkt iets niet naar behoren? Laat het me vooral weten! #vindikleuk